Hannover Messe Challenge 2021

DOE MEE AAN DE GROOTSTE SCHOLIEREN DENKTANK VAN NEDERLAND EN WIN € 250,- MET JE TEAM!

 Datum: 12 en 13 april 2021
 Voor wie: 4/5 havo en 5/6 vwo leerlingen uit heel Nederland. 
 Deelname: in teams van min 3 tot max 6 leerlingen    
 Locatie: Online 
 Kosten: Gratis
 Inschrijven: Klik hier!

Inschrijfdeadline over:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Grootste online scholieren denktank van Nederland

Havo- en vwo-leerlingen uit heel Nederland kunnen zich nu inschrijven voor de Hannover Messe Challenge. De acht universiteiten en veertien hogescholen van de regionale VO-HO netwerken organiseren op 12 en 13 april voor de vijfde keer de Hannover Messe Challenge. Dit jaar zal het evenement in verband met corona voor het eerst volledig online zijn.

Tijdens de Hannover Messe Challenge gaan scholieren in twee dagen aan de slag om een creatieve en technisch-innovatieve oplossing te bedenken voor een van de zeven uitdagende challenges. De challenges zijn echte vraagstukken van bedrijven en onderwijsinstellingen uit het hele land. Zo kunnen de scholieren opzoek naar de positieve kanten van DeepFakes voor het bedrijf PersonalAlze of helpen met het reduceren van het energieverbruik van de filterkelder van Grolsch.

 

Teams

In tegenstelling tot andere jaren schrijven de scholieren zich in als team van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. De leerlingen werken online aan hun opdracht in speciale teamsessies. “Het lijkt mij heel erg leuk om met een team in gesprek te gaan met een bedrijf en vervolgens aan een oplossing te werken”, zegt Danique Haarhuis, een deelnemer uit Almelo.

Rondom de teamsessies vinden er allerlei online onderdelen plaats gestreamd vanuit een theaterzaal omgebouwd tot professionele studio. Deze gezamenlijke onderdelen zijn onder andere de kick off, een aantal Q&A sessies met het bedrijf van de gekozen challenge, een workshop van Jor, Beer & ‘The Questioneers’ en uiteindelijk de oplevering van het eindproduct. Elk team krijgt een online studentcoach van een van de deelnemende hoger onderwijsinstellingen toegewezen die het team zal ondersteunen. Een jury beoordeeld alle inzendingen en het team met de beste oplossing wint €250,-.

Meer informatie of aanmelden?