Nationale conferentie nlt

Op donderdagmiddag 11 februari 2021 vindt de veertiende editie van de nationale conferentie nlt plaats. De plek waar nlt docenten, toa’s en schoolleiders van het voortgezet onderwijs, elkaar ontmoeten en laten inspireren om vakoverstijgende lesmodules uit te proberen. Deze editie staat in het teken van digitale technologie.

Het centrale thema is digitale techologie, dat een steeds belangrijkere rol inneemt in lesprogramma’s. Vereniging NLT ontwikkelt diverse nieuwe lesmodules die de rol van digitale innovatie zichtbaar maken in de maatschappij (Artificiële intelligentie en Quantum computing), in onze leefomgeving (Toekomst van de landbouw en Fijnstof), onze veiligheid (digitale opsporing) en gezondheidszorg (Medische beeldvorming). Ook het verkennen van de wereld via augmented en virtual reality heeft toegevoegde waarde in de klas (Mart Mojet; conferentie 2020). 

In de aanloop naar de ontwikkeling van een leerroute die het mogelijk maakt om op digitale technologieën te verdiepen, heeft Vereniging NLT veel steun gehad van branche-vertegenwoordigers die in het platform Talent voor Technologie actief zijn. Daaruit komt voort dat we samen met partners een schakelmodule vormgeven die alle leerlingen de kans geeft op een heel acceptabel niveau bezig te gaan met devices; de hardware, software en communicatie. We kijken erg uit naar de eerste producten die we met jullie kunnen delen.

Aanmelding en inschrijving start vanaf half december 2020. 

Het betreft dit keer een online conferentiemiddag op 11 februari 2021.