VO-HO bijeenkomst scheikunde: verbindend samenwerken

Op donderdag 20 januari 2022 vindt de eerste VO-HO-bijeenkomst voor scheikunde plaats op de Universiteit van Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst komen VO-docenten, onderzoekers en docenten uit het hoger onderwijs en studenten samen, om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Er staan diverse thema’s centraal, waaronder:

  • De aansluiting in onderzoeksvaardigheden tussen het voortgezet en hoger onderwijs
  • Ervaringen van eerstejaars scheikundestudenten aan de VU/UvA
  • Implementatie van onderzoek uit hoger onderwijs in het voortgezet onderwijs.

De keynote zal worden verzorgd door de winnaar van de KCNV Gouden Medaile 2021 Prof. dr. ing. Timothy Noël, professor Flow Chemistry aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Timothy Noël studeerde scheikunde in Gent. Zijn postdoctoraal onderzoek deed hij aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) met een prestigieuze Fullbright-beurs. In de groep van professor Stephen L. Buchwald werkte hij aan de ontwikkeling van nieuwe continustroommethoden voor kruiskoppelingschemie. In 2017 werd hij universitair hoofddocent aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 2020 volgde de benoeming tot Professor aan de Universiteit van Amsterdam.

Aan het eind van de bijeenkomst zal er ruimte zijn om alle uitgewisselde kennis verder met elkaar te delen in het afsluitende plenaire programma en de borrel. Bovenal moedigen we alle aanwezigen aan om niet alleen tijdens maar ook na de bijeenkomst ervaringen te blijven uitwisselen.