Op vrijdag 5 april 2019 organiseren de Reizende DNA-labs en ABE Nederland voor de zesde keer een landelijke DNA-Lab dag in het Science Centre te Delft. Naast kennismaken met de Reizende DNA-labs, kun je kiezen uit een ruim aanbod van praktische workshops en lezingen, o.a. op het gebied van genetische modificatie. Keynote speaker is Marc van Mil, universitair hoofddocent biomedische genetica bij de Universiteit Utrecht.

Nog niet bekend met de Reizende DNA-labs?

De Reizende DNA-labs slaan een brug tussen het onderwijs en de nieuwste wetenschappelijke inzichten voor de life sciences. Er zijn zes DNA-labs ontwikkeld door Nederlandse universiteiten en nationale Genomics Centres. Sinds 2006 zijn de Reizende DNA-labs uitgegroeid tot een bekend en enthousiast ontvangen fenomeen. Studenten van de zes universiteiten (Wageningen, Utrecht, Nijmegen, Leiden, Delft en Amsterdam) brengen door middel van een twee tot drie uur durende practicum modern DNA-onderzoek vanuit verschillende invalshoeken in de klas door heel Nederland. Leerlingen maken kennis met actueel onderzoek, toepasbaarheid in de samenleving en de maatschappelijke context op het gebied van gezondheid, milieu, voeding en/of forensisch onderzoek. De DNA-labs zijn bedoeld voor leerlingen in 4, 5, en 6 havo/vwo.

De DNA-lab dag is bedoeld voor docenten, TOA’s en docenten in opleiding die geïnteresseerd zijn in de Reizende DNA-labs en/of de andere DNA gerelateerde workshops.