Naar verwachting zo’n 750 havo- en vwo-leerlingen uit heel Nederland nemen op 1 en 2 april deel aan de Hannover Messe Challenge, waarvan de inschrijving vandaag geopend is. De Hannover Messe Challenge wordt voor de vierde keer georganiseerd door het landelijk netwerk van universiteiten en hogescholen en bestaat uit een programma van twee dagen.

Dag 1 van de Hannover Messe Challenge is een science-dag op de Universiteit Twente, met lezingen en workshops van bekende namen als Pieter van Vollenhoven en Matthias Wessling, die recent de prestigieuze Wilhelm Leibnizprijs ontving. Een unieke kans voor de leerlingen omdat zij op deze dag kennis kunnen maken met maar liefst 9 universiteiten en 14 hogescholen in Nederland. Na een uitdagend avondprogramma met o.a. Mindgames van Timon Krause en sportieve clinics slapen de scholieren op de campus van de Universiteit Twente. Op dag 2 vertrekt de groep naar de Hannover Messe in Duitsland. Dat is de grootste innovatie- en technologiebeurs van de wereld, met 5000 bedrijven uit 70 landen. De scholieren krijgen tijdens het exclusieve VIP-programma de kans met deze bedrijven in gesprek te gaan en zich zo te oriënteren op hun eigen toekomst.

Meer hoogopgeleide technici
Via de Hannover Messe Challenge worden de leerlingen enthousiast gemaakt voor een natuurwetenschappelijke of technische studie en een loopbaan die daarop aansluit . De scholieren ontmoeten wetenschappers en bedrijven die vertellen over de oplossingen die zij ontwerpen voor uitdagingen in de maatschappij. Het percentage leerlingen dat in Nederland een studie kiest in de bèta technische hoek is nog steeds niet voldoende om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogopgeleide technici in Nederland.

‘Grootste technische schoolreis’
“Dit moet je zien als de grootste technische schoolreis van Nederland”, vertelt Berenice Michels, voorzitter van het landelijke netwerk van universiteit en hogescholen. “Welke opleidingsroute je ook kiest, na je studie komen alle routes samen en dat ervaren de leerlingen hier. Bedrijven zetten wetenschap, technologie en praktische kennis in. De leerlingen komen er tijdens de challenge zelf achter hoe ze dat doen. Dit is voor hen een unieke kans om wetenschappers en bedrijven te ontmoeten die het verschil maken in de wereld.”

Samenwerking
De Hannover Messe Challenge is een samenwerking van de volgende partijen:

Over de Hannover Messe
De HANNOVER MESSE is de belangrijkste technologiebeurs ter wereld en vindt plaats van 1 t/m 5 april 2019 in Hannover. De beurs heeft de komende editie als hoofdthema: ‘Integrated Industry – Industrial Intelligence’. Dit jaar is Zweden geselecteerd als partnerland.
Meer info: www.hannovermesse.de