Ben je benieuwd hoe je ontwerpen in je bètavak kunt integreren, en heb je het BètaOntwerpEvent 2019 helaas gemist? In deze bijeenkomst volg je drie workshops over ontwerpen in de bètales, waarbij je inspiratie opdoet en praktische tips, lesmateriaal en werkvormen krijgt.

De workshops van dit drieluik zijn:
Biomimicry. Wat leren de vleugels van een insect ons over duurzame en toch flexibele materialen? Hoe bouwt de natuur ademende containers? Deze workshop maak je kennis met biomimicry en ontwerp je met de natuur als inspiratie.

Verbindende werkvormen. Bètaleerlingen moeten vakconcepten leren toepassen in een ontwerpcontext, maar dat blijkt vaak knap lastig. In deze workshop verkennen we werkvormen als ontwerptekeningen en een ontwerp-keuzetool om ontwerpen en vakkennis tijdens een  ontwerpopdracht te verbinden.

Ontwerpen in beeld. Ontwerpvaardigheden als kritisch denken en creatieve oplossingen bedenken zijn lastig te evalueren en vaak is voor leerlingen niet duidelijk wat ze zouden moeten leren. In deze workshop komen werkvormen en praktische toepassingen langs om  ontwerpvaardigheden formatief te evalueren.

DATUM & TIJD

Dinsdag 8 oktober 2019

16:00 – 20:00 (met diner)


KOSTEN

Voor leden van het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-lidscholen worden er kosten van €300,- per bijeenkomst in rekening gebracht. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van het cursusgeld gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres.

 

Voor meer informatie of om je aan te melden ga naar onze website.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

16/09/2019