Wat is een webklas?

Broek kopen zonder te passen? Ongezien een nieuwe telefoon aanschaffen? Studie kiezen zonder te proberen? De Rijksuniversiteit Groningen biedt voor vrijwel alle bacheloropleidingen gratis online proefstudeerprogramma’s van 4 weken aan. In de webklassen ervaar je – thuis, vanachter je eigen computer – de inhoud, werkvormen en sfeer van de opleiding. Onze tutoren staan klaar om je van persoonlijke feedback te voorzien. Zie onze website voor meer informatie.

 

Webklas Scheikunde

Deze webklas gaat over het onderzoek waar Ben Feringa de nobelprijs heeft gewonnen. We bespreken het onderzoek van nobelprijswinnaars Stoddart, Sauvage en Feringa. Je leert hoe een moleculaire motor werkt en wat de toepassingen zijn.

Voor meer informatie, zie onze website.

 

Webklas Natuurkunde

In deze webklas maak je kennis met nanotechnologie. In dit vakgebied worden materialen en systemen op nanometerschaal gemanipuleerd. Je maakt in vier weken kennis met de wonderlijke wereld van de nanotechnologie, waar gouddeeltjes verschillende kleuren kunnen hebben, druppels bergopwaarts kunnen bewegen en tumorcellen bestraald kunnen worden van binnenuit.

Voor meer informatie, zie onze website.

 

Andere webklassen binnen bèta en techniek
Op onze website vind je nog meer webklassen van bèta studies, zoals farmacie, informatica en technische bedrijfskunde.

 

 

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

31/10/2019