Collegetours

Regionaal VO-HO netwerk Amsterdam

Bètapartners werkt veel samen met het bedrijfsleven. Zo ontwikkelt Bètapartners samen met het bedrijfsleven masterclasses, waarin middelbare school docenten in vier bijeenkomsten kennis maken met verschillende facetten van het bedrijfsproces. Via lezingen, rondleidingen, speeddaten en praktisch werk maken docenten in korte tijd kennis met het bedrijfsleven en zien zij hoe hun vak(inhoud) geïntegreerd wordt in de werkprocessen.

Daarnaast werken bij Bètapartners diverse scholen en bedrijven met elkaar samen in de zogenoemde collegetours. Elke school zoekt contact met één of meerdere bedrijven in de omgeving, en stelt met het bedrijf een interessant programma samen voor havo/vwo bovenbouw leerlingen van de deelnemende scholen. De collegetours bestaan uit een college of presentatie en een actief deel bij een bedrijf, zoals een rondleiding of een vakinhoudelijke opdracht. Zo verdiepen zowel leerlingen als docenten hun kennis, en komen in aanraking met inspirerende mensen uit het bedrijfsleven, met als doel een concrete oriëntatie op vervolgstudie en loopbaan.

Sinds 2015 zijn er vijf verschillende collegetours ontwikkeld:

In al deze collegetours tezamen werken zo’n 25 scholen en 30 bedrijven samen!

De ervaringen die alle docenten hebben opgedaan worden gebundeld in een praktisch collegetourhandboek voor en door docenten, waarin alle do’s en don’ts te vinden zijn. Geïnteresseerd in dit handboek en/of de collegetours? Neem dan contact op met Miranda Overbeek van Bètapartners.