Een goede onderzoeksleerlijn

Op het Comenius werken de vakken al jaren samen in een goed doordachte onderzoeksleerlijn. Maar het kan nog beter! Tijdens deze bijeenkomst starten we vanuit de ervaringen op het Comenius en bespreken we hoe goed onderzoek in de in de bètarichting in het VO het beste uitgevoerd kan worden op scholen met verschillende aanpakken van hun onderwijs.

Aan welke eisen en vaardigheden moeten worden voldaan? Wat is vakspecifiek? Hoe regel je een doorlopende leerlijn?

Deze sessie is een eerste stap om in ons netwerk met jullie, collega’s, te onderzoeken wat er nodig is voor goed onderzoek doen. In een vervolgsessie gaan we onze bevindingen naast de eisen van de HBO’s en de universiteiten met betrekking tot onderzoek doen leggen. Daarbij zullen experts gevraagd worden om me te denken. De datum voor deze tweede sessie zal tzt bekend worden gemaakt.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door docenten en voor docenten. De nadruk ligt echt op het uitwisselen van ervaringen met elkaar. Samen gaan we onderzoeken wat we nog nodig hebben en aan de hand daarvan kunnen we de juiste experts erbij gaan zoeken voor de tweede sessie.

De locatie is op het Comenius College te Hilversum. Een mooie school aan de rand van het bos met voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Ook zorgen we voor een warme maaltijd voordat je naar huis gaat.